Cercar a LAFH.info
dissabte 22 juny 2024
Secciones LAFH
Consultoria
Conferències
Formació en Xarxa
Articles
Agenda
Currículum
GC-X
Equip
Serveis
Zona @rroba
> Currículum > CV Internet
   · Primer Congrés Internacional de la Publicació Electrònica. Maig'98
CV Internet
El primer contacte de LAFH amb Internet va ser casual, i inesperat.

En ocasió d'una visita als centres d'investigació d'IBM a EEUU en 1987, un grup de periodistes científics espanyols, entre els quals es contava Luis Ángel Fernández Hermana, va arribar fins a la Universitat Carnegie Mellon, en Pitsburg. En aquells dies es realitzaven proves per a engegar en Arpa-Net (la xarxa que després es va convertir en Internet) una espècie de full de càlcul el contingut del qual podia modificar qualsevol científic connectat a la Xarxa.

En aquella època, Arpa-Net era una xarxa que funcionava essencialment en els centres d'investigació i universitats nord-americanes. En una petita habitació, els tècnics ens van mostrar un primer exercici de treball col.laboratiu com no s'havia realitzat mai abans, tant en dimensions com abast. Investigadors escampats pel país treballaven en equip a través de la Xarxa com si estiguessin tots sentats en la mateixa sala, a pesar que molts d'ells podien estar dormint en aquests moments.

L'experiència apuntava sens dubte molt més lluny del que podia veure's en la pantalla: una comunicació bidireccional d'aquella envergadura posava en dubte el model de comunicació que havíem conegut fins a llavors i obria les portes a una relació amb l'espai virtual d'insospitades conseqüències. La qüestió era si alguna vegada sortiria a l'espai públic un avanç tan demoledor que romania confinat en els centres d'investigació i universitaris.

Avui ja ningú cerca –ni necessita- la resposta.
ESPAÑOL
Cercar per temàtica
 Cerca avançada
LAFH en:
  • Google
  • Yahoo!
  • Ask Jeeves
  • Terra


  • ©LAFH, 2005. Todos los derechos reservados. lafh@lafh.info producido por gnuine