Cercar a LAFH.info
dimecres 28 febrer 2024
Secciones LAFH
Consultoria
Conferències
Formació en Xarxa
Articles
Agenda
Currículum
GC-X
Equip
Serveis
Zona @rroba
> Currículum > CV Enredando.com > Jornades en.red.ando > I Jornada en.red.ando > Ponents
   · Ramana Rao · David Lantrip · Flavia Sparacino · Claude Vogel. · Luis Angel Fernández Hermana · Ramón Sangüesa · Patrizia Marti
Ponentes I Jornada en.red.ando

Foto de grupo. Ponentes I Jornada en.red.ando

De dreta a esquerra: Ramana Rao, Claude Vogel, Patrizia Marti, David Lantrip i Luis Angel Fernández HermanaEnredando.com va portar a Barcelona per a la I Jornada en.red.ando a un selecte grup de líders d'empreses i projectes nord-americans i europeus, el treball dels quals se centra en el desenvolupament de tecnologies de la informació de pròxima generació per a la gestió del coneixement.

Els sistemes i projectes que es van presentar en la I Jornada en.xarxa.camino estan en fase de desenvolupament o pre-comercialització. Algun d'ells ja estan funcionant en diversos dels llocs web més emblemàtics de la xarxa, com eBay.com o la Biblioteca del Congrés d'Estats Units. Uns altres van fer la seva presentació mundial durant la Jornada, doncs fins a ara només se sap d'ells a través del que l'empresa ha comunicat en articles científics o en la seva pàgina web.

La característica que uneix a tots aquests sistemes és la seva finalitat: organitzar conceptualment la informació d'empreses i organitzacions, no importa el seu volum, antiguitat, ni la forma com estigui estructurada, per a gestionar-la d'una manera intuïtiva i senzilla. De fet, el terme més adequat per a definir a aquests sistemes seria "tecnologies del coneixement" (TC), superant d'aquesta manera el concepte estret i insuficient de "tecnologies de la informació i la comunicació" (TIC).

Si la I Jornada en.red.ando s'hagués celebrat en 1993, els nostres ponents haurien estat Tim Berners-Lee i Marc Andreesen, qui haurien mostrat els seus respectius productes, la World Wide Web i el Mosaic, el primer navegador de la web i antecedent directe de Netscape. Els asistentetes haurien tingut llavors una oportunitat històrica de conèixer de primera mà dues tecnologies que un any després sacsejarien els fonaments d'aquesta fi de segle. Ara anem a mostrar tecnologies que encara no estan en el mercat, però que, en breu, sacsejaran també els fonaments de les empreses i les organitzacions a l'atacar directament el tractament, gestió i representació visual dels dos béns bàsics de la nova economia: la informació i el coneixement.

La I Jornada en.red.ando té una fase virtual cridada en.jornad@ , que es va celebrar durant els cinc mesos previs a la reunió a Barcelona i que té continuïtat una vegada ha acabat aquesta a fi de fer créixer en Internet un lloc de referència dedicat a les tecnologies de la informació de pròxima generació. De passada, en.jornad@ s'ha convertit en un espai intercongresual per a preparar les trobades dels pròxims anys.

La fase virtual de la Jornada en.xarxa.camino va contar amb la participació dels propis ponents i moderadors de la reunió a Barcelona. Així, els participants en aquest espai --assistents o no a la jornada presencial-- van tenir l'oportunitat de treballar amb ells, aprofitar la documentació que aporta la redacció d'en.xarxa.camino i contribuir a les conclusions que es presentaran a Barcelona.

El programa de la Jornada presencial es va desenvolupar amb una metodologia de treball que va permetre als assistents conèixer i aprendre com poden aplicar a les seves empreses i organitzacions aquestes tecnologies revolucionàries en la gestió del coneixement.

ESPAÑOL
Cercar per temàtica
 Cerca avançada
LAFH en:
  • Google
  • Yahoo!
  • Ask Jeeves
  • Terra


  • ©LAFH, 2005. Todos los derechos reservados. lafh@lafh.info producido por gnuine