Cercar a LAFH.info
dijous 14 novembre 2024
Secciones LAFH
Consultoria
Conferències
Formació en Xarxa
Articles
Agenda
Currículum
GC-X
Equip
Serveis
Zona @rroba
> Currículum > CV Enredando.com > Jornades en.red.ando > III Jornada en.red.ando
   · Ponents · A qui interessa · Programa · Publicacions III Jornada en.red.ando
III Jornada en.red.ando

III Jornada en.red.ando


Construint l'espai virtual



Barcelona, 31 de gener de 2003

Sistemes per al treball i l'aprenentatge en grup en entorns virtuals. La gestió de coneixement en plataformes online.

La III Jornada en.red.ando va reunir als líders de la construcció de l'espai virtual

La III Jornada en.red.ando es va celebrar el 31 de gener de 2003 en l'Aula Màster de la Universitat Politècnica de Catalunya, a Barcelona. Sota el lema 'Construint l'espai virtual' es van donar cita els principals experts en la construcció de plataformes per a l'aprenentatge, la gestió de coneixement en xarxa i el treball en col·laboració en espais de realitat virtual. Els assistents a la jornada van tenir l'oportunitat de participar en la primera experiència mundial de teleimmersió en un espai de realitat virtual compartit entre quatre CAVA’s connectades des de diferents ubicacions en Estats Units, Suècia i Barcelona.

Enredando.com, empresa fundada al gener de 1996 per Luis Ángel Fernández Hermana
, va organitzar per tercer any consecutiu la Jornada en.red.ando dedicada a les Tecnologies de la Informació de Pròxima Generació, que se celebrarà a Barcelona el 31 de gener de 2003. El lema d'aquest any és: 'Construint l'espai virtual'.

Durant la III Jornada en.red.ando, es va celebrar un espectacular Taller sobre Tele-immersió i Realitat Virtual, que va dirigir l'artista/investigador Daniel Sandin. Es tracta d'una experiència única fins a ara a Espanya i, segons el propi Sandin, a Europa, doncs durant el taller es van connectar quatre centres de Realitat Virtual situats en diferents parts del món. Els assistents a la III Jornada en.red.ando van gaudir de l'oportunitat de comprovar personalment les enormes possibilitats que ofereix la Tele-immersió en entorns virtuals per a les empreses, per a la creació artística, per a la formació i la investigació, per al plaer i el joc. El taller de Realitat Virtual es va celebrar gràcies a la col·laboració del Centre de Realitat Virtual de la UPC i l'empresa Gedas, així com de la Xarxa i2Cat (Internet-2 de Catalunya). Daniel Sandin és Director del Laboratori de Visualització Electrònica (EVL) i professor de l'Escola d'Art i Disseny de la Universitat d'Illinois a Xicago (UIC), i professor adjunt del Centre Nacional d'Aplicacions per a Supercomputación (NCSA) d'EEUU.

Jordi Alvinyà i Rovira, Secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya, va inaugurar la III Jornada en.red.ando, que es va celebrar el 31 de gener de 2003, en l'Aula Màster de la Universitat Politècnica de Catalunya, a Barcelona. En ella es van reunir líders mundials en la investigació de la construcció de plataformes virtuals per a la formació i l'aprenentatge online i d'aplicacions per al treball col.aboratiu en entorns de realitat virtual.

Els ponents convidats per a aquesta ocasió vàren ser: Feng-Kwei Wang, Doctor en Tecnologies dels Sistemes Instruccionales i professor assistent en l'Escola de Ciències de la Informació i Tecnologies de l'Aprenentatge (SISLT) en la Universitat de Missouri (Columbia); Daniel J. Sandin, Director del Laboratori de Visualització Electrònica (EVL), professor de l'Escola d'Art i Disseny de la Universitat de Illinois a Xicago (UIC) i professor adjunt del Centre Nacional d'Aplicacions per a Supercomputación (NCSA); i Luis Ángel Fernández Hermana, director d'en.red.andoo, periodista científic i creador de la tecnologia en.medi@ per a dissenyar i gestionar xarxes intel·ligents.

La III Jornada en.red.ando va estar enfocada cap a la construcció de l'espai virtual mitjançant la investigació dels processos d'aprenentatge online i de les noves formes de generar coneixement en la Xarxa, a través del treball en grup en entorns de realitat virtual.

Aquesta trobada va contar amb una fase online de reflexió i debat denominada GC-Xarxa: Gestió de Coneixement en Xarxa, que es va desenvolupar sobre la tecnologia en.medi@ dissenyada per en.xarxa.camino per a construir xarxes intel·ligents. GC-Xarxa és un espai obert en el qual poden participar tots els internautes interessats a conèixer, debatre i reflexionar, juntament amb un grup multidisciplinar de professionals de tot el món, sobre la temàtica de la gestió de coneixement en xarxa i, específicament, sobre els temes que van centrar l'atenció de la III Jornada en.red.ando: els entorns colaborativos virtuals, les formes d'aprenentatge que en ells es produeix i la "exportació" d'aquestes experiències que ocorren en el ciberespai cap al món real.

L'objectiu de la III Jornada en.red.ando era apropar les empreses, organitzacions i administracions espanyoles a les investigacions més punteres en la Societat de la Informació. Es va tractar d'una oportunitat única per a avaluar l'evolució de la Xarxa i examinar els reptes als quals cal respondre i com evolucionaran en un futur pròxim.

Per a preservar un clima de treball i d'intercanvi fructífer de coneixements, la III Jornada en.red.ando es va limitar a 100 assistents, que van ser acceptats per rigorós ordre d'inscripció.

Enredando.com va rebre el Premi Ciutat de Barcelona 2000, concedit per l'Ajuntament de Barcelona, amb un esment especial del jurat en reconeixement a la bona labor realitzada en la I Jornada en.red.ando, celebrada a l'octubre de 2000. I, al maig de 2002, GC-xarxa va obtenir el 1er Premi Iberoamericà a les Xarxes de Coneixement, concedit per Netmaker.org. Aquest reconeixement es va atorgar per la labor desenvolupada en GC-xarxa per a promoure la creació de xarxes i comunitats virtuals destinades a la gestió de coneixement en xarxa.

 

 

ESPAÑOL
Cercar per temàtica
 Cerca avançada
LAFH en:
  • Google
  • Yahoo!
  • Ask Jeeves
  • Terra


  • ©LAFH, 2005. Todos los derechos reservados. lafh@lafh.info producido por gnuine