Cercar a LAFH.info
diumenge 1 desembre 2024
Secciones LAFH
Consultoria
Conferències
Formació en Xarxa
Articles
Agenda
Currículum
GC-X
Equip
Serveis
Zona @rroba
> Currículum > CV Enredando.com > Jornades en.red.ando > II Jornada en.red.ando
   · Ponents · A qui interessa · Programa · Publicacions II Jornada en.red.ando
II Jornada en.red.ando


La Web Inteligent


La Web Intel·ligent

L'empresa Enredando.com, fundada per Luis Ángel Fernández Hermana, va organitzar per segon any consecutiu una Jornada, aquesta vegada, dedicada a la Web Intel·ligent.

La II Jornada en.red.ando es va celebrar el 26 d'octubre de 2001 a Barcelona, i en ella es van reunir els líders de les empreses i les organitzacions d'EEUU i Europa que en aquests moments estan investigant noves formes de tractar la informació en la Xarxa.

A partir de l'ús de la Intel·ligència Artificial (AI), els ponents van explicar el que es coneix com ‘Web Intel·ligent’ o ‘Web Semàntica’. James Hendler, expert en agents intel·ligents, investigador de la Universitat de Maryland i ex-responsable del projecte Web Semàntica en el DARPA; Johan Bollen, investigador en el Cervell Global;Francis Heylighen, co-director del Centre Transdisciplinar del Laboratori Leo Apostel de Bèlgica; Hans-Georg Stork, responsable de la Web Semàntica per al programa IST (Tecnologies per a la Societat de la Informació) de la Comissió Europea; i Cliff Joslyn, director de Sistemes de Coneixement Distribuït, juntament amb experts europeus, van compartir amb els màxims responsables d'empreses espanyoles els últims avanços destinats a transformar la gestió del coneixement en xarxa i a desenvolupar sistemes per a l'aplicació de la Web Intel·ligent.

La II Jornada en.red.ando es va celebrar en el Parc del Coneixement de l'Organisme Autònom Flor de Maig, de la Diputació de Barcelona. El clima que es va crear en la Jornada va aconsseguir un altíssim interès ja que aquests laboratoris duen diversos anys treballant per a convertir a la web en un sistema nerviós central compost de milers de milions de neurones que s'abasteixen de la intel·ligència distribuïda en la Xarxa.

Amb la celebració d'aquest esdeveniment, en.red.ando va voler apropar les empreses, organitzacions i administracions espanyoles a les investigacions més punteres en la Societat de la Informació.

Es tracta d'una oportunitat única per a avaluar l'evolució de la Xarxa i examinar a quins reptes caldrà respondre i com en un futur pròxim.

La II Jornada en.red.ando va donar a conèixer els tres pilars sobre els quals s'assenta la Web Intel·ligent: els Sistemes de Coneixement Distribuït; el Cervell Global, és a dir, la societat com un superorganisme en Xarxa; i la Web Semàntica.

Igual que va ocórrer ja l'any passat, aquesta segona edició de la Jornada ha contat amb una fase online de reflexió i debat que es va iniciar al setembre de 2001 i que va segueix en funcionament durant uns quants mesos. En ella podien participar tots els internautes interessats a conèixer, debatre i reflexionar, juntament amb un grup multidisciplinar de professionals de tot el món, sobre la Web Intel·ligent i els canvis que provocarà en les organitzacions.

El debat es va portar a terme en l'espai de debat i investigació GC-Xarxa, basat en la tecnologia de trobada en.medi@, desenvolupada per en.red.ando, amb la finalitat de generar continguts i gestionar el coneixement aportat pels propis participants.

Per a preservar un clima de treball i d'intercanvi fructífer d'experiències, la II Jornada en.red.ando es va  limitar a 100 participants, que han estat acceptats per rigorós ordre d'inscripció.

La Jornada ha estat organitzada per Enredando.com, l'empresa editora de la publicació electrònica que duu el mateix nom, i que recentment ha estat mereixedora del Premi Ciutat de Barcelona 2000, amb un esment especial del jurat en reconeixement a la bona labor realitzada en la I Jornada en.red.ando, celebrada a l'octubre de 2000. En aquella ocasió, la temàtica va ser la investigació de les tècniques de visualització de la informació.



Imatges de la II Jornada en.red.ando


II Jornada en.red.ando

Assistents a la II Jornada en.red.ando compartint intel·ligència personal al voltant de la màquina del cafè



II Jornada en.red.ando

Francis Heylighen, Co-director del Centre Transdisciplinar del Laboratori Leo Apostel de Bèlgica, presentant 'La Web que pensa i  aprèn'.


II Jornada en.red.ando

Francis Heylighen, amb c Anna Ma. Miró, Comissionada per a la Societat del Coneixement, de la Diputació de Barcelona.



II Jornada en.red.ando

D'esquerra a dreta: Margarita Carbonell i Lali Sabartés, de Grup Serveis juntament amb Lidia Corredera, Responsable de Comunicació Externa d'en.red.ando


II Jornada en.red.ando

D'esquerra a dreta: Cliff Joslyn, director de sistemes de coneixement distribuït i Hans-Georg Stork, responsable de la investigació en la web semàntica per la Comissió Europea .


II Jornada en.red.ando

Accés  al Parc del Coneixement, en el O.A. Flor de Maig de la Diputación de Barcelona, a Cerdanyola del Vallès.


II Jornada en.red.ando

D'esquerra a dreta: Luis Ángel Fernández Hermana, Johan Bollen investigador en el Cervell Global i Enric Bayó, Gestor de projectes de CIDEM, Generalitat de Catalunya.


II Jornada en.red.ando

En la primera fila d' assistents i de dreta a esquerra: Francis Heylighen, Cliff Joslyn, Richard Benjamin -director de ISOCO- i Hans-Georg Stork.


II Jornada en.red.ando

Imatge dels ponents que van participar en la II Jornada en.red.ando: La Web Intel·ligent. Sentats i d'esquerra a dreta: Francis Heylighen, Johan Bollen i Cliff Joslyn. Dempeus i d'esquerra a dreta: Hans-Georg Stork i Luis Ángel Fernández Germana, director d'en.red.ando

II Jornada en.red.ando

Luis Angel Fernández Hermana presentant el Meta-en.medi@ a la II Jornada en.red.ando: la Web Inteligent.



ESPAÑOL
Cercar per temàtica
 Cerca avançada
LAFH en:
  • Google
  • Yahoo!
  • Ask Jeeves
  • Terra


  • ©LAFH, 2005. Todos los derechos reservados. lafh@lafh.info producido por gnuine