Cercar a LAFH.info
dimarts 19 març 2024
Secciones LAFH
Consultoria
Conferències
Formació en Xarxa
Articles
Agenda
Currículum
GC-X
Equip
Serveis
Zona @rroba
> Currículum > CV Enredando.com > Jornades en.red.ando > I Jornada en.red.ando
   · Ponents · A qui interessa · Programa · Publicacions I Jornada en.red.ando
I Jornada en.red.ando



Sistemes per a visualitzar la informació mitjançant dispositius navegables.

Barcelona, 27 d'octubre de 2000.

Enredando.com, S.L., l'empresa editora de la revista online en.red.ando.fundada al gener de 1996 per Luis Angel Fernández Hermana, va organitzar una Jornada singular al voltant de les tecnologies d'informació de pròxima generació.

El 27 d'octubre es van reunir a Barcelona capdavanters d'empreses i organitzacions d'EEUU i Europa que estan desenvolupant sistemes avançats d'informació destinats a revolucionar la forma com vam tractar la informació i el coneixement.

Els presidents, directors i investigadors principals de Cartia (EEUU), Semio (EEUU), Inxight (EEUU) i del conegut MediaLab del Massachussetts Institute of Technology (MIT, Boston), juntament amb destacats experts europeus, van compartir amb els màxims responsables d'empreses espanyoles els últims avanços destinats a transformar la gestió del coneixement dintre de les organitzacions, sobretot des de la perspectiva de la seva anàlisi conceptual i la seva visualització i gestió en xarxes d'ordinadors.

Alguns dels ponents de les empreses esmentades van reservar per a la I Jornada en.red.ando la presentació mundial dels resultats d'anys d'investigació. Amb la celebració d'aquest esdeveniment, en.red.ando va voler apropar les empreses, organitzacions i administracions espanyoles a les investigacions més punteres en la Societat de la Informació. 

Va ser una oportunitat única per a avaluar l'evolució dels sistemes d'informació i examinar a quins reptes caldrà respondre i com en un futur pròxim. Ni a Espanya, ni a Europa se celebren trobades d'aquest tipus on les empreses més destacades en I+D en sistemes informacionals tenen l'ocasió de compartir els seus treballs amb les companyies i organitzacions que van a aprofitar-los abans de gaire temps, quan surtin al mercat.

Per a comprendre la importància d'una reunió d'aquest caire, és com si la I Jornada en.red.ando s'hagués celebrat en 1993 i els protagonistes haguessin estat Tim Berners-Lee, tecnóleg del CERN i creador del WWW, i Marc Andreesen, qui llavors acabava de dissenyar el Mosaic, el primer navegador de la web i antecedent directe del Netscape.

Dos anys després, aquests dos avanços van impulsar la popularització d'Internet i van obrir les comportes a les empreses informacionals, donant lloc a una de les transformacions més espectaculars d'aquesta fi de segle.

Durant la I Jornada en.red.ando es van presentar diferents sistemes per a analitzar conceptualment tota la informació d'una organització i presentar-la d'una sola vegada en una pantalla.

Mitjançant sistemes de navegació, l'usuari serà capaç d'arribar intuïtivament fins i tot a informacions o coneixements que no sabia que existien en la seva organització.

La Jornada va contar amb una fase online entre maig i setembre, oberta a tots els internautes interessats en aquests temes. El debat durant aquest període, en el qual van participar els propis ponents i altres experts, va produir conclusions que es van presentar en la jornada presencial a Barcelona.

Aquest debat es va portar a terme  en.jornad@, un espai electrònic de debat i investigació dissenyat d'acord a la tecnologia d'en.medi@ desenvolupada per Enredando.com, amb la finalitat de generar continguts i gestionar el coneixement aportat pels propis participants.

Aquesta tecnologia també es va presentar durant la Jornada de mà de Luis Angel Fernández Hermana, director d'Enredando.com.

A fi de preservar un clima de treball i d'intercanvi fructífer d'experiències, la Jornada va estar limitada a 80 participants que van ser acceptats per rigorós ordre d'inscripció.

ESPAÑOL
Cercar per temàtica
 Cerca avançada
LAFH en:
  • Google
  • Yahoo!
  • Ask Jeeves
  • Terra


  • ©LAFH, 2005. Todos los derechos reservados. lafh@lafh.info producido por gnuine